Sådan modtager du betalinger på din WooCommerce webshop

E-handel er over de sidste par år blevet en af de mest brugte måder at handle på. Uanset om det er en ny telefon, kjole eller noget tredje – så bliver størstedelen handlet online. Derfor er det vigtigt, at sikre at dine kunder kan betale med deres foretrukne betalingskort, hvis du driver en webshop.

I denne guide gennemgår vi hvad en betalingsløsning og betalingsgateway er. Derudover vil vi også vise dig, hvordan du opsætter Visa, MasterCard og MobilePay i WooCommerce.

Hvordan modtager jeg betalinger på min webshop?

Hvis du har en WooCommerce webshop, og ønsker at modtage betalinger fra dine kunder, så er der som udgangspunkt 2 ting du skal have styr på: Betalings indløser og betalingsgateway. Det er med til at gøre, at du kan modtage betalinger via Visa, MasterCard og MobilePay.

Hvad er en betalingsløsning?

En betalingsløsning gør det muligt for kunderne at foretage betalinger direkte i din onlinebutik.

Betalingsløsningen er nødvendig for at du kan acceptere betalinger foretaget på din webshop. Med andre ord kan du modtage betalinger via dit websted med denne installation. En betalingsløsning består af en betalingsgateway (også kendt som et betalingsmodul) og en indløsningsaftale.

En betalingsgateway giver dig mulighed for at acceptere betalinger fra dine kunder via et plugin, som du kan installere på din WordPress side. Hvis du har en god betalingsgateway, vil den understøtte flere betalingsmetoder og indløsere. Betalingsgatewayen er smart for din side, da det hele er automatiseret. Eksempelvis trækker systemet automatisk pengene fra kundens kort, når du har markeret ordren som afsendt til kunden.

Hvad er en betalingsindløser?

Et pengeinstitut, der håndterer betalinger for din webshop, kaldes en indløser. Finanstilsynet regulerer disse indløsere. Før du kan modtage betalinger i din butik, skal du indgå en aftale med en bestemt indløser. I Danmark benytter de fleste webshops Nets eller Clearhaus som indløsere.

Hvilken betalingsløsning skal jeg vælge?

Der findes mange betalingsløsninger på markedet, nogle har unikke features og tilkøb, hvor andre blot gør det muligt at modtage kort på siden.

 • OnPay – Tilbyder en betalingsløsning, hvor de hjælper dig med at oprette både en betalingsgateway og betalingsindløsning. Derudover understøtter de både MobilePay, AnyDay, ViaBill og flere kendte betalingsmetoder.
 • Stripe – Er en nem og hurtig måde at komme i gang med, kræver blot man opretter sig. Dog understøtter de kun Visa og MasterCard, så du vil ikke kunne bruge MobilePay eller lign. Derudover er Stripe, en smule dyre end de fleste andre udbydere.
 • PensoPay – Tilbyder, ligesom OnPay, at oprette både betalingsgateway og indløsningsaftale. Dog er deres gratis pakke dyrere i gebyrer, end OnPay’s tilsvarende pakke fra DanDomain.

Vil du vide mere om de forskellige betalingsløsninger? Så kan du læse en gennemgang og sammenligning, af de populære løsninger på Morvea’s blog.

Sådan installere du OnPay i WordPress

Tidsforbrug: 25 minutter

For at kunne modtage betalinger på din WooCommerce webshop, skal du have en betalingsløsning. I følgende guide viser vi hvordan du opsætter OnPay i WordPress. Har du ikke allerede en betalingsløsning fra OnPay, kan du bestille en hos DanDomain.

 1. Login i WP Admin

  Som standard er dit WP Admin URL /wp-admin

 2. Åben Plugin siden

  I WordPress admin kan du i menuen til venstre trykke på Plugins, og vælge Tilføj nyt

 3. Installer OnPay

  På plugin siden skal du i søgefeltet skrive OnPay.io til WooCommerce og klikke installer og aktiver.
  Direkte link: OnPay WordPress.org

 4. Opsæt betalingskort

  Når du har installeret OnPay på din WordPress side, skal du åbne WooCommerce’s indstillinger, hvor du finder siden Betalinger.

  Vælg den betalingsmulighed du ønsker at konfigurere og opsætte.

 5. Forbind din webshop og Onpay

  Nu skal du blot klikke på Log ind med OnPay konto og indtaste dine OnPay login oplysninger. Når du er logget ind, vil OnPay automatisk forbinde din shop med deres systemer.

 6. Nu er du klar til at modtage betalinger

  Sådan! Du har nu opsat OnPay med din webshop, og kan nu modtage betalinger fra dine kunder.

Her tænker du på “Sådan modtager du betalinger på din WooCommerce webshop”

Lukket for kommentarer.