Status på PHP 5.3 og PHP 5.2

Vi får ofte henvendelser fra kunder som spørger hvad vores standpunkt er i forhold til PHP 5.3.

PHP 5.3 har været frigivet i noget tid, desværre er den nye version ikke 100% bagudkompatibel med PHP 5.2, og det giver problemer for nogle enkelte kunder. Især osCommerce kunder har problemer med den nye PHP version. Problemerne er ofte få, men det kan nemt være en uoverskuelig opgave at løse for kunder som ikke har den store kendskab til PHP. PHP 5.3 virker dog problemfrit hos langt de fleste kunder, og fx. WordPress virker også helt perfekt.

Vi gør altid vores bedste for at være på forkant med teknologien, men i dette tilfælde har vi valgt at vente med at opgradere til PHP 5.3 på alle servere, da vi ved det kan resultere i problemer for mange.

Status er derfor at linux14.unoeuro.com (nye kunder) og alle fremtidige servere benytter PHP 5.3, og alle ‘ældre’ servere benytter PHP 5.2. Ønsker man, som ny kunde, PHP 5.2 kan man blot bede vores support om at flytte ens webhotel til en anden server.

Vi kan naturligvis ikke blot se bort fra PHP 5.3, og vi har selvfølgelig også i sinde at opgradere alle servere på et tidspunkt. Vi har pt. ikke sat en deadline, men forventer under alle omstændigheder at opgradere samtlige servere senere på året.

Kunder kan allerede nu hjælpe dem selv, ved at sørge for at man altid benytter den nyeste version af sit CMS og e-shop system.

PHP har udgivet en guide til opgradering fra PHP 5.2 til PHP 5.3, og det er især de inkompatibel ændringer der er relevante.