Ny feature: SSH-adgang til PHP-webhoteller

Vi elsker Composer, det er en mindre revolution inden for PHP.

For at bruge Composer, git og andre smarte systemer kræver det at man kan afvikle shell-kommandoer på ens webhotel. Det har indtil nu ikke været muligt, da det kræver man kan forbinde til ens webhotel med SSH.

Da vi selv udvikler meget i PHP har vi tit sympatiseret med kunder der gerne vil bruge Composer og derfor er vi ekstremt glade for nu at kunne tilbyde SSH-adgang til alle PHP-webhoteller.

Sikkerhed

SSH-adgang til et webhotel er lidt speciel, da du logger ind i serverens operativsystem.

Af sikkerhedsmæssige årsager, er det miljø du logger ind i et meget skrabet miljø. Det er altså ikke det samme som at logge ind på en VPS eller dedikeret server, hvor du også kan eskalere til root. Du kan afvikle PHP, GIT, Subversion, Vim, Nano og andre simple systemkommandoer, men af sikkerhedsmæssige årsager vil du løbe ind i at mange normale Linux-kommandoer ikke findes.

SSH-adgangen er lavet for at du kan arbejde med indholdet af dit webhotel og din hjemmeside, ikke så du kan køre en Minecraft server eller lave en build-farm.

Forbind med SSH

For at forbinde med SSH skal du have en public/private SSH key, samt webhotellets adgangskode.

Se vores guide til SSH her: https://www.unoeuro.com/support/faq/7/349/

Din public SSH key tilføjes igennem vores kontrolpanel. Først når dette er gjort kan du logge ind med SSH.unix

11 meninger om “Ny feature: SSH-adgang til PHP-webhoteller”

 1. På papiret ser det rigtig godt ud, men som udvikler er der desværre nogle tools som der ikke er adgang til såsom rsync, hvilket gør at lad os sige at jeg laver ændringer lokalt og vil kun uploade de filer der er ændret så gør i det desværre mere bøvlet end det burde være nu hvor i har ssh. Det gode ved rsync er nemlig at den så kun ville uploade de filer der var ændret og ikke alle filer idet at den tjekker om filerne er identisk før den uploader.

  Rsync ville også være et rigtig godt tool og have f.eks til og tage backups som vi jo selv skal stå for idet det er nemmere og automatisere

   1. Det er jo ikke bare lige sådan til som du får det til og lyde idet så skal jeg selv til og compile rsync på jeres server, men okay.

    Nu prøvede jeg så og starte compilingen og allerede når jeg skal make configurationen så fejler den idet at i bruger en form for jail/chroot som jeg selfølgelig godt kan forstå, og fejlen er idet at der ikke er adgang til perl

    1. Du vil skulle lave din binary et andet sted, og så uploade den til webhotellet. Du kan ikke compile på vores webhoteller. Hvis du ikke kan lave en statisk version af rsync, vil det ikke komme til at virke.

     Det er muligt vi tilføjer rsync til webhotellerne, det skal vi lige tænke lidt over :)

  1. Ifølge indlægget har de gjort det muligt at bruge ordentlig versionsstyring som git og subversion, så du slipper helt for at sidde og skubbe filer frem og tilbage da du bare kan hive den version du skal bruge fra dit versionsstyringssystem :-)

 2. det er da super fedt at lave en git pull istedet for en gammeldags ftp upload af alle filer. Det er så 90’er agtigt:)

Lukket for kommentarer.