Sådan laver du et staging site i WordPress

Hvordan vil din side mon se ud, hvis du skifter tema eller ændrer baggrundsbilledet? Kunne du tænke dig at teste det, uden at ændringerne gøres tilgængelige for offentligheden?

Så læs med her, hvor vi guider dig til, hvordan du laver et staging site i WordPress, der kan bruges til netop at prøve nye tiltag af, inden de offentliggøres på din side.

I dette indlæg fortsætter vi vores lille serie af vejledninger, der gør det lidt nemmere at arbejde i WordPress.

Gik du glip af den forrige, så klik her for at læse “Sådan flytter du en WordPress-side med Duplicator“.

I dette blogindlæg viser vi, hvordan du nemt og hurtigt kan opsætte et staging site i WordPress ved at bruge pluginet WP-Staging.  

Note: Pro-udgaven har nogle ekstra features såsom automatisk overførsel af dit staging site til den rigtige side, men her vil vi kun benytte os af funktionerne i gratis-udgaven. Dit færdige staging site kan naturligvis altid flyttes over på normalvis bagefter.

Installering af WP Staging

For at installere pluginet skal du logge ind på din WordPress administration og vælge plugin-menuen ude til venstre. 

Tilføj ny plugin
En verden af muligheder..

Søg efter “wp-staging” i søgefeltet oppe til højre (1). Så kommer pluginet frem blandt de første resultater. Klik på “Installér” (2). 

Søg efter wp staging
Husk: Du kan altid gå på opdagelse i WordPress plugins ved blot at søge efter funktioner eller navne.

Aktivering og oprettelse af nyt staging site

Når installationen er færdig, skifter knappen navn til “Aktivér”. Klik her, så bliver du ført til pluginets menu, hvor du kan begynde at opsætte dit staging-site.

Klik på den blå knap “Create new staging site”. 

Create new staging site
WP stagings start-menu

Nu skal du give dit staging site et navn – det er ikke så vigtigt, hvad det er, så længe det ikke falder sammen med andre sider på dit “rigtige” site, da det bestemmer, hvilken URL det kommer til at ligge på.

Her kalder vi det ganske enkelt “staging” (1). Klik på den blå knap “Start cloning” (2), og så oprettes dit staging-site.  

Navngiv og start kloning
Ganske enkelt, og så er vi igang!

Når kloningen er færdig, vil der stå “Processing Complete” foroven.

Klik så på den blå knap “Open staging site (login with your admin credentials)” for at logge ind. Hvis du har kaldt det staging, vil det ligge på http://ditdomæne.dk/staging/.

Log ind med de samme oplysninger, som du normalt bruger til WordPress administrationen.  

Voilá! Et styks privat sandkasse til fri leg

Her ser du din side, som den normalt ser ud, blot med /staging/ i URL’en og en orange bjælke foroven til at indikere, at dette er dit staging-site.

Klik på “Customize” i denne bjælke, og prøv at ændre dit theme, skift baggrundsbillede eller ændre i custom CSS.

Uanset hvilke ændringer du laver, forbliver dit normale site, som du efterlod det. Med andre ord har du nu en side, hvor du frit kan teste alverdens ting, uden at det påvirker din offentlige WordPress-hjemmeside.

Fremover kan du tilgå dit staging-site via dets egen URL, og du kan opsætte flere eller redigere i eksisterende staging-sites fra den nye WP staging menu i din normale WordPress administration ude til venstre.

Vi håber, du får gavn af funktionen og får lyst til at teste en masse ting af, der i sidste ende kan gøre din hjemmeside endnu bedre.

2 meninger om “Sådan laver du et staging site i WordPress”

  1. EN anden mulighed er at bruge MAMP (hvis man bruger mac) Et komplet udviklingsmiljø der kører lokalt på din maskine for PHP, phpmyadmin etc. Har brugt det i mange år og det kan anbefales.

  2. Tak for god artikel. Vi har ofte haft vrøvl med opdatering af plugins der breaker funktionalitet på sitet, også selv fra nogle af de store udbydere. Derfor er et staging miljø alfa-omega!

Lukket for kommentarer.