De 3 bedste WordPress-temaer i 2022

WordPress-temaer

Et tema har stor betydning for din WordPress-hjemmeside, -blog eller -webshop. Det kan være afgørende for brugervenligheden og dermed dine besøgendes oplevelse af din side.

Et godt og brugervenligt WordPress-tema gør dit websted nemt og overskueligt at bruge. Hvis du omvendt bruger et rodet eller ikke optimalt tema, kan det resultere i, at dine besøgende ikke kan finde rundt på sin side og vælger at forlade den i frustration.

Uanset hvilke temaer du ønsker at bruge, bør du altid først undersøge, hvilke forskellige muligheder der findes. Alle temaer har unikke funktioner og designmuligheder, og derfor er det en god ide at sammenligne de forskellige.

Det er vigtigt at vælge det rigtige tema fra start, da det kan være svært at ændre efterfølgende. Det rigtige tema vil hjælpe dig med at opbygge et unikt udseende til din hjemmeside. Men det vil også hjælpe med at forbedre dets funktionalitet.

Hvordan vælger du så det bedste tema til dit behov? Læs med her, hvor vi hjælper dig og giver dig vores anbefalinger til de 3 bedste WordPress-temaer.

Hvad er et WordPress-tema?

Et WordPress-tema er et sæt grafik og et sæt kode, der kombineres for at skabe din hjemmesides udseende. Temaer bliver udgivet af webdesignere og kan enten købes eller downloades gratis. De er ofte udviklet og designet til specifikke typer af sider, f.eks. WooCommerce, blogs og portfolio.

Når du skal vælge et tema til din blog, bør du overveje og vurdere følgende ting:

 • Udseendet og fornemmelsen af webstedet.
 • Webstedets funktionalitet.
 • Brugervenligheden af webstedet.

Hvis du har disse tre ting i tankerne, kan du finde et tema, der fungerer godt for dig og dine læsere.

Hvilke ting er vigtige, når jeg skal vælge mit WordPress-tema?

Et godt WordPress-tema skal have mange forskellige funktioner, som gør din hjemmeside unik. Det er en fundamental ting på din hjemmeside, og derfor er det også vigtigt at vælge et godt tema fra start.

Når du søger efter et tema, bør du kigge på udseendet og fornemmelsen af det websted, det skaber. Udseendet og fornemmelsen af dit websted vil gøre det lettere for dine besøgende at navigere i samt forstå indholdet på dit websted.

Hvis du vælger et tema, der appellerer til en bred vifte af læsere, kan det være med til at udvide dit publikum, mens et tema, der ikke falder i dine læseres smag, kan mindske dit læsertal.

Det er også vigtigt at vælge et tema, der har et udseende, som supplerer indholdet på dit websted. Et tema, der er for prangende eller kompliceret, vil gøre dit websted sværere at gennemse og vil gøre dine læsere utilpas.

Hvilket WordPress-tema skal du vælge?

Det kan være svært at vælge, hvilket WordPress-tema du skal bruge. Derfor gennemgår vi vores 3 favoritter, som også er dem, vi anbefaler vores kunder at bruge, hvis de er i tvivl.

Vi anbefaler netop disse 3 temaer på grund af bl.a.:

 • Hastighedsoptimering
 • Understøttelse af responsiv visning (mobilvenlig)
 • Findes i gratis og betalt udgave
 • Udvalget af unikke skabeloner
 • Mange tilpasningsmuligheder

Skal jeg vælge gratis eller betalte WordPress-temaer?

Der findes mange WordPress-temaer derude, hvilket også gør det svært at vælge. Derudover kan temaerne være både betalte (premium) eller gratis. Og hvad skal du så vælge?

Der kan være visse kvaliteter ved premium-temaer, som gør det værd at betale for dem. Det kan være et smart udseende eller specifikke funktioner.

Typisk er der ikke support med til gratis temaer. Uden support er gratis temaer mere sårbare over for problemer. Det betyder, at du er nødt til at tjekke diverse WordPress-fora, tjekke Facebook-gruppe eller kontakte og betale en webudvikling for at få hjælp til dit gratis tema.

Derfor anbefaler vi, at du bruger den gratis version til at teste temaet og på den måde finder ud af, om temaet passer til dit behov. Når du har testet temaet, bør du opgradere til en betalt version – så kan du både få support, flere funktioner og opdateringer til temaet, så det er mere sikkert – også i fremtiden.

#1: Astra

Astra er et moderne og nemt WordPress-tema, som kan bruges til stort set alle typer hjemmesider. Temaet kommer med over 230 forskellige færdige skabeloner, som hurtigt kan importeres til din hjemmeside.

De forskellige skabeloner i Astra er udviklet til forskellige formål, eksempelvis til webshops, blogs og servicevirksomheder.

Temaet er udviklet til dem, der gerne vil have en simpel og hurtig hjemmeside, som med få klik er klar til at gå online. Derudover understøtter Astra responsiv visning, så dit website ser flot ud på både PC og mobil.

Du får masser af tilpasningsmuligheder, også når det handler om SEO. Temaet er nemlig også bygget med SEO i tankerne, så det har flere SEO-venlige funktioner, der hjælper med at gøre det lettere at strukturere sin side, så Google kan vise den.

Fordele ved Astra:

 • 230 færdige hjemmesideskabeloner – klar til brug
 • Hastighedsoptimeret design, som gør din loadtime hurtig.
 • Populær blandt andre WordPress brugere – Næsten 5000 5-stjernede anmeldelser på WordPress.org
 • Findes både i gratis og betalt versioner. Premium-versionen koster årligt 447,- kr.

Astra er det WordPress-tema, vi anbefaler vores kunder at bruge, simpelthen fordi det bare fungerer enkelt og skaber flotte resultater. Vil du have frie tøjler, når du laver hjemmeside, kan Astra tilpasses i høj grad, har mange SEO-venlige funktioner og understøtter Elementor Website Builder.

 

#2: OceanWP

WordPress-temaet OceanWP er et af de mest brugte WordPress-temaer, som lige nu har over 700 tusind aktive installationer, og det er ikke uden grund.

OceanWP lader dig bygge en komplet hjemmeside i WordPress, og med få klik er din side online. Teamet kommer med over 220 skabeloner, som du hurtigt kan tilpasse og ændre efter behov.

OceanWP’s standard-skabeloner kan tilpasses på mange unikke måder. Du kan tilføje nye billeder, video eller andet indhold hurtigt og nemt. Temaets skabeloner understøtter flere Website Builders, bl.a. Elementor og Gutenberg.

Temaet findes i 2 versioner: En gratis og premium udgave. Vi anbefaler dog premium-versionen, da gratis-versionen er begrænset og ikke har adgang til samme mængde funktioner.

Fordele ved OceanWP

 • Udviklet og optimeret til WooCommerce shops, så du undgår unødvendige ekstra plugins.
 • 220 færdige og klar-til-brug hjemmesideskabeloner
 • OceanWP findes både som gratis og premium version. Premium-versionen koster årligt 284,- kr.

Vi anbefaler OceanWP, fordi det er nemt at bruge og giver fremragende resultater. Det har et simpelt design og fungerer godt, hvilket gør det til et af vores foretrukne WordPress-temaer. Det har mange SEO-venlige funktioner og understøtter Elementor website builder, hvilket gør det alsidigt.

 

#3: Hello Elementor

Til sidst på listen har vi Hello Elementor, et premium WordPress-tema til webshops, bloggere og andre indholdsskabere. Selvom mange temaer er udviklet til at virke med Elementor Website Builderen, kan der indimellem godt opstå problemer. Derfor har Elementor udviklet deres eget tema, som er udviklet specielt til Website Builderen.

Temaet er designet til at se godt ud på alle enhedstyper, herunder desktop og mobile enheder. Det kan også tilpasses i høj grad og har flere indbyggede elementer, der hjælper med at forbedre funktionaliteten af din hjemmeside.

Hvis du har planer om at sælge produkter og/eller drive en webshop med WordPress, er Hello Elementor en god mulighed. Hello Elementor er udviklet med fokus på WooCommerce-platformen, så du behøver ikke at installere yderligere software for at begynde at sælge produkter.

Den har flere standard- og brugerdefinerede widgets, der kan hjælpe dig med at forbedre funktionaliteten af din side.

 • Udviklet af Elementor og er derfor kompatibelt med Elementor Website Builder.
 • Optimeret kode og hastighed, så din side indlæses hurtigere.
 • Findes både som gratis og betalt version.
 • Ikke tungt at drive og er derfor oplagt til mindre sider, som ikke har et stort webhotel.

Hello Elementor er et fantastisk tema til kunstnere, bloggere og andre indholdsskabere. Det har et mobilvenligt design, kan tilpasses i høj grad, har flere indbyggede elementer, der hjælper med at organisere dit hjemmesides indhold og forbedre dets funktionalitet, og har en nem opsætningsproces, der er let at bruge.

 

Hvordan installerer jeg et WordPress-tema?

For at installere et WordPress tema skal du have et webhotel, som understøtter WordPress. Vi anbefaler, at når du installerer dit tema, bør det gøres på en frisk WordPress installation.
Har du ikke et webhotel? Se vores WordPress-webhoteller

 1. Åben WP-Admin

  For at installere et WordPress-tema skal du login på din hjemmesides WP-Admin.

 2. Åben Tema-siden

  For at åbne Tema-siden skal du i venstre side af WP-Admin vælge “Udseende” -> “Temaer”.

 3. Find dit tema

  På Tema-siden skal du vælge “Tilføj nyt tema” og søge efter det ønskede WordPress-tema.

 4. Aktiver og installer

  Når du har fundet det tema, du ønsker at bruge, skal du installere det. Efter installationen af dit WordPress-tema skal du aktivere det for at kunne bruge det.

 5. Brug dit nye tema

  De fleste WordPress-temaer vil åbne en opstartsguide, hvor du får mulighed for at importere skabeloner og tilpasse dit brand.

Konklusion

Når du vil lave en hjemmeside, er en af de fundamentale ting at vælge et WordPress-tema – og helst det rigtige fra starten af.

Udseendet af dit tema vil være med til at forme og definere din blog eller webshop, mens temaets funktionalitet vil være med til at forbedre brugervenligheden.

Når du vælger et tema, er det altså vigtigt, at du overvejer, hvilke funktioner der er essentielle for din hjemmeside. Her har du fået vores anbefalinger til de 3 bedste WordPress-temaer, og vi håber, du kan bruge anbefalingerne, hvis du er i tvivl.

3 meninger om “De 3 bedste WordPress-temaer i 2022”

 1. Gode pointer og vigtige ting der bliver pointeret! Skrevet så veldetaljeret at alle kan være med, super godt arbejde.

 2. Super-relevante links, men jeg synes dog i mangler enkelte der har vidst sig meget nyttige for mig. Jeg håber det er okay, jeg deler dem her, da andre der læser dette post, kunne finde det interessant.
  Bl.a. er Envato en af de store spillere på template-området. Disse har jeg jeg brugt adskillige gange og kan klart anbefales:
  https://elements.envato.com/wordpress
  https://themeforest.net/

  De ville have passet helt perfekt inde i jeres artikel. Godt skrevet i øvrigt.

Lukket for kommentarer.