Ny feature: Log på mail med godkendelse af sikker adgangskode

Det er nu muligt at checke mail hvor man logger på med krypteret adgangskode.

Det betyder at evt. uvedkommende ikke vil kunne opsnappe/læse adgangskoden til din e-mail konto når du logger på via dit mail program (Outlook, Thunderbird osv.). Det er især smart hvis du ofte checker mails på trådløse netværk, så du er sikker på der ikke er folk på netværket der kan se dine login informationer (og mails).

Det eneste du skal gøre er at sætte flueben i “Log på med godkendelse af sikker adgangskode”/”Use secure authentication” i dit mailprogram.

Der er nogle forudsætninger for at dette virker:

 1. Du skal samtidig logge på med TLS.
 2. Din e-mail konto må ikke være markeret med udråbstegn i vores Mail Administration.
  Udråbstegnet betyder at koden til din e-mail konto er sat i vores database i et format som vi brugte for lang tid siden. I nyere tid (de sidste par år) er vi skiftet til et andet password format, som er langt mere fleksibelt og sikkert. Desværre kan vi ikke konvertere direkte fra det gamle format til det nye. Vi ser derfor gerne at kunder sætter deres kode på ny på disse konti. Du kan sætte koden til den samme. Det er ikke direkte påkrævet du sætter koden på ny, kun hvis du ønsker at bruge godkendelse af sikker adgangskode funktionen (og hvis du vil gøre os glade).oldmail

God weekend.

PS: Ja, IMAP er på vej.

8 meninger om “Ny feature: Log på mail med godkendelse af sikker adgangskode”

 1. Super med sikker forbindelse til mail serveren!

  Jeg har dog fundet en enkelt lille skønhedsfejl:

  Fordi certifikatet er udstedt til unoeuro.com og ikke til mit domæne skal jeg hver gang jeg tjekker mail i Thunderbird acceptere at certifikatet for *.unoeuro.com er ok for mail.compadre.dk.

  Er det muligt at tjekke mail op mod f.eks. mail.unoeuro.com, eller findes der en anden løsning?

 2. Hej Søren,

  Desværre ikke – certifikatet er det samme for alle kunder på mailserveren. Det er muligt du kan indtaste fx. mail2.unoeuro.com som indgående server, for at undgå advarslen, men jeg er ikke 100% sikker.

 3. Umådeligt fedt det bliver med IMAP. Så rykker jeg 2 domæner tilbage til Jer! (Med mindre der bliver tale om meget lidt plads til rådighed :-))

 4. I skriver:
  1.Du skal samtidig logge på med TLS.

  Hvad betyder dette i relation til outlook 2007.
  Prøvede lige at checke med flueben i “Log på med godkendelse af sikker adgangskode”/”Use secure authentication”

  Men derefter kunne jeg ikke hente mail.

Lukket for kommentarer.