ICANN validation

I bunken af tåbelige tiltag, har ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers – dem som bestemmer over internettets domænenavne og IP-adresser) besluttet at mailadresser på domæner skal valideres og verificeres.

Såfremt mailadressen på et domæne ikke verificeres, så skal domænet suspenderes.

Hvad betyder det for dig?

Når du registrerer, fornyer eller opdaterer et domæne, så kan du risikere at få en mail omkring verificering af den mailadresse der er påført domænet. Det er ekstremt vigtigt du reagerer på denne mail.

Mailen sendes fra hostmaster@unoeuro.com og har emnet:
“Please verify your Email Address for your domain(s) domain.xxx” (COM, NET, ORG, BIZ, INFO).
“Request for email address validation” (Alle øvrige domænetyper, blandt andet nye gTLD domæner).

Hvor kan jeg se hvilken mailadresse der er sendt til?

Mailen bliver sendt til den e-mail adresse der er påført selve domænet  (i WHOIS).

Mit domæne er suspenderet af ICANN!

Der er uden tvivl sendt en mail til ejeren af domænet inden det er blevet suspenderet. Enten har du ignoreret denne mail, eller også er mailen sendt til en mail-adresse der ikke er blevet tjekket. Mailen kan også være landet i dit spamfilter.

Hvis dit domæne er suspenderet kan valideringsmailen genudsendes, kontakt vores support omkring dette. Når mailadressen på domænet er valideret, vil domænet virke igen.

Et lille trick, er at aktivere WHOIS Privacy (hvis muligt), dette vil ændre ejeren til os og dermed vil domænet virke igen.

Hvilke domæner gælder det?

Som hovedregel gælder det alle ikke-lande-domæner (gTLD’er).

DK-Hostmaster kommer med deres egne tåbelige regler  for .dk i starten af 2015, den tid den sorg. Vi er ved at forsøge at tale dem til fornuft. Et rigtigt godt tip, er dog at man kan angive sit DK-Hostmaster handle i vores kontrolpanel, det er vejen frem :)

nvHCfC8

 

Her tænker du på “ICANN validation”

Lukket for kommentarer.