PHP 7.1 – Status på PHP 5.6 og PHP 7.0

Tiden går; det er efterhånden 3 år siden vi lancerede PHP 7 og dermed også 3 år siden vi begyndte at anbefale vores kunder PHP 7.0 frem for PHP 5.6.

Meget er sket siden og da både PHP 7.0 og PHP 5.6 snart går ‘end of life’, er det tid til at kigge nærmere på hvad det skal betyde for UnoEuros kunder.

Med PHP 7 medfulgte en ekstrem hastighedsforbedring, helt op til x4 hastighed på en normal WordPress installation – vi anbefaler derfor alle kunder at opgradere til PHP 7+. Det gøres ved at fjerne linjen “AddType application/x-httpd-php-old .php” fra webhotellets .htaccess fil (såfremt den findes).

Når PHP 7.0 bliver ‘end of life’ d. 3 december 2018 vil vi gøre PHP 7.1 til vores standard PHP-version fra Januar 2019. Det betyder at hvis du før kørte PHP 7.0, vil dit webhotel automatisk køre PHP 7.1 fra d. 7. Januar 2019.

Der er heldigvis ikke den store forskel på PHP 7.0 og PHP 7.1, så opgraderingen bør være smertefri for de fleste. Sørg for at dit CMS/blog/shop og tilhørende plugins er fuldt opdateret.

Hvis du ønsker at køre en ældre version af PHP, holder vi PHP 5.6 i live lidt endnu, indtil andet er meldt ud – og du vil derfor stadig kunne nedgradere og bruge PHP 5.6 som du altid har gjort – men vær opmærksom på at du bruger en forældet version af PHP, som du hastigt bør opgradere væk fra.

3 meninger om “PHP 7.1 – Status på PHP 5.6 og PHP 7.0”

  1. Fedt, håber dog i vil adoptere PHP 7.3 og PHP 7.4 (med typehinted properties) lidt hurtigere. PHP 7.2 er jo den aktuelle release, så havde gerne set i var skiftet til den direkte, i stedet for kun PHP 7.1 :-)

    1. Vi kommer til at køre 7.3 som x-httpd-php-latest når den engang kommer i final-release.

  2. Jeg kører et site med nogen år på bagen som er baseret på open-source skrevet i PHP 5. Det er ikke muligt for mig at opgradere sitet (ville koste mig rigtig mange udviklingstimer), så håber at I holder fast i muligheden for at kunne køre mod det gamle PHP.

Lukket for kommentarer.