Sådan importerer du din hjemmeside og e-mail til Simply.com

Skal du til at skifte webhoteludbyder – eller overvejer du at gøre det?

Vælger du at flytte dit domæne og webhotel over til os, så læs med i dette blogindlæg, hvor vi guider dig til, hvordan flytteprocessen foregår.

Vi kommer omkring følgende:

Når du skifter webhoteludbyder, skal du først og fremmest være opmærksom på, at dit indhold ikke automatisk følger med (desværre).

Det vil kun være selve dit domæne, du flytter over, som så kommer til at pege på det nye webhotel, der som udgangspunkt intet indhold har.  

Vi har allerede lavet en generel guide, der beskriver hele processen, som du kan finde lige her: Guide til flytning af hjemmeside til Simply.com

Som en ekstra hjælp til dig har vi også nogle rigtig nyttige importfunktioner, der kan benyttes til at hente alt indhold over fra din tidligere udbyder.

Disse værktøjer er til fri afbenyttelse og kan i langt de fleste tilfælde hurtigt få dig igennem skiftet af udbyder.

Bemærk, at der kan være visse udbydere, som blokerer forbindelsen, og i dette tilfælde skal der en mere manuel approach til. Vores support kan altid hjælpe med tips til dette, hvis import ikke fungerer for dig.  

Import af e-mail 

Når du flytter dit domæne til et nyt webhotel hos os, vil der ikke være nogen e-mailadresser oprettet.

Du kan sagtens bevare de samme e-mailadresser, som du havde før, men først skal du oprette dem igen hos os.

Under punktet “E-mail” i kontrolpanel starter du med at oprette dine konti og vælge adgangskoder til dem.

Når dette er gjort, kan du komme i gang med at importere dine gamle mails til de nye konti.  Det gøres ved at klikke på “Importer mail”.

Under “Importer ekstern mail” skal du så indtaste mailserver, brugernavn og adgangskode. Disse oplysninger skal du have udleveret fra din tidligere udbyder, eller finde på deres supportsider.

Her kan du se, hvordan det skal se ud, og et eksempel på korrekte indstillinger for import.  

Når import er gennemført, kan du f.eks. logge ind i webmail.simply.com og bekræfte, dine e-mails er flyttet over.

Alternativt vil den også synkronisere mapperne med alle dine e-mail, når du opsætter din mail med IMAP i f.eks. Outlook.

Hvis du får fejl på din import, så prøv at skifte mellem de forskellige indstillinger med SSL/TLS. Vi understøtter begge dele, men alt efter hvordan den anden udbyders server er sat op, kan der være forskel på disse indstillinger.

Du skal selvfølgelig også sørge for, at du bruger korrekt brugernavn og kode, og at mailadressen er aktiv, så du kan logge ind på den hos den anden udbyder – det er muligt, du kan teste dette inden via en webmail eller lignende.

Import af hjemmeside 

En hjemmeside består af nogle filer med kode i, men har du dynamisk indhold i f.eks. et CMS som WordPress, så benyttes der også en database. Dvs. for at importere en hjemmeside skal du både tænke på at hente filer samt evt. database over. 

Import af filer 

For at importere de filer din hjemmeside udgøres af, kan du bruge vores import-funktion, som du finder under “File manager” i kontrolpanel.

Her skal du bruge dine FTP-logininformationer fra din tidligere udbyder / den server du skal importere fra.

Her kan du se, hvordan det skal se ud, og et eksempel på korrekte indstillinger for import.  

Indhold der skal vises på dit domæne hos os, skal placeres i public_html mappen, så du skal sørge for at åbne denne mappe, før du importerer. 

Når indstillingerne er udfyldt, vælger du import, og alt efter hvor mange filer der er, vil det tage noget tid, før det er gennemført, da den skal kopiere filerne over fra den anden server til vores.  

Du får en besked, når import er færdig, og dine filer hermed er hentet over på dit webhotel hos os.

Hvis du får en fejlbesked under import, så prøv at aktivere “Brug passiv overførsel” – alt efter hvordan den anden udbyders server er sat op, kan der være forskel på disse indstillinger. Hvis det bliver ved med at fejle, er du altid velkommen til at kontakte vores support.

Hvis din side ikke er dynamisk og f.eks. blot udgøres af HTML filer, så bør siden virke, efter import er færdig, hvis der er en korrekt startside fil.

Hvis du bruger database, så skal du rette dine indstillinger, så du nu forbinder til databasen hos os. Det vil vi uddybe i vores konkrete WordPress-eksempel til sidst. Men nu videre til databasen: 

Import af MySQL-database 

For at importere din database skal du blot gå under “MySQL” i kontrolpanelet og vælge “Importer MySQL-database”.

Her skal du ligesom FTP med filerne bruge dit login til databasen fra din tidligere udbyder / den server, du skal importere fra. Hvis du har din database eksporteret som en .sql-fil, er det ikke nødvendigt med login. Så uploader du bare filen.  

Du skal nu vælge, hvilken database hos os du vil importere til. Du kan bruge den allerede oprettede database eller selv oprette en ny til det. For at importere direkte fra en anden server skal du vælge “Fra ekstern MySQL server”. 

Her kan du se, hvordan det skal se ud, og et eksempel på korrekte indstillinger for import.  

Vi anbefaler, du nulstiller databasen, når du importerer, så du starter på en frisk. Hvis du allerede har indhold i databasen, du ønsker at beholde, kan du undlade dette – men tag gerne en backup inden alligevel. 

Når import er gennemført, kan du logge ind via MySQL web-administration for at bekræfte, at der er kommet indhold i databasen. 

Tilpasning af indhold, så det virker på dit nye webhotel 

Hvis du har importeret indhold, der benytter en database, vil der være en konfigurationsfil, du skal rette til, for at siden virker hos os.

I det importerede indhold vil det være konfigureret til at forbinde til tidligere udbyders database-server, med deres logininfo, servernavn, databasenavn, brugernavn og kode.

Dette er ikke det samme hos os, så derfor skal du opdatere disse info til de loginoplysninger, du har modtaget af os ved oprettelse. Vi vil vise et konkret eksempel med WordPress senere. 

Eksempel på import af en WordPress-hjemmeside

Her får du et konkret eksempel, hvor vi har en WordPress-hjemmeside hos en anden udbyder, som vi importerer hertil. Vi bruger domænet simply-example.com, som vi forestiller os, er et domæne, vi er ved at flytte fra en anden udbyder til os på et nyt webhotel.

Siden ser i alt sin testmæssige tomhed sådan her ud hos den eksterne udbyder:

Lad os gå i gang med at få den flyttet over.

Vi starter med at importere filerne. Her går vi under “File manager” i vores kontrolpanel, klikker på “public_html”-mappen og vælger “Importer fra FTP”. Nu indtastes loginoplysningerne, og så kører vi import.

Når import er gennemført, vil du se, at alle filer og mapper fra WordPress-installationen er overført, og nu ligger i “public_html”-mappen.

Nu skal vi så have importeret databasen.

Gå under “MySQL” i kontrolpanel, og vælg “Importer database”. I eksemplet her importerer vi fra ekstern server ved at vælge “Fra ekstern MySQL-server”, men hvis du har en .sql-fil, så uploades denne blot.

Indtast navn på database server, brugernavn og adgangskode hos den eksterne udbyder, og vælg den database, du vil importere til hos os.

Når databasen er importeret, kan du klikke på “Åbn MySQL web-administration” for at se de importerede tabeller.

Her vil du så se en række standard WordPress-tabeller navngivet med det prefix, der er benyttet hos den anden eksterne udbyder.

Vi kan nu konstatere, at importen var en succes, og så gå videre til det sidste trin. Nemlig at rette “wp-config.php”-filen til, så den nu forbinder til databasen hos os fremfor hos den tidligere udbyder.

For WordPress er det specifikt “wp-config.php”-filen, der er konfigurationsfilen, som ligger i rodmappen for WordPress-installationen – i vores tilfælde direkte i “public_html”-mappen.

For andre systemer end WordPress kan konfigurationsfilen være placeret et andet sted. Her kan det være en god ide at se i dokumentationen for det enkelte system. Men typisk hedder de noget med config, settings, parameters el. lign.

I “File manager” kan du redigere direkte i filen ved at klikke på den, så gå blot til “public_html”-mappen, find filen og klik på den.

Her finder du de oplysninger, WordPress bruger til at forbinde og hente data fra MySQL databasen. Når du importerer filen, vil disse indstillinger stadig stå til den gamle udbyders server.

Nu skal du så rette i filen, så de korrekte oplysninger du modtog fra os i din oprettelsesmail indsættes. Gem herefter filen.

Med WordPress er det kun de fire linjer, du ser ovenfor, der skal rettes.

Nu er vi helt færdige med alle trin, man skal igennem for at flytte en WordPress-side.

Hvis alt er gået igennem, som det skal, og alle loginoplysninger er indtastet korrekt osv., så skulle du nu kunne gå til hjemmesidens adresse i en browser og se, at din side virker helt som før – blot på dit webhotel hos os. Du kan også tilgå dit login på /wp-admin som altid.

Import af WordPress hjemmeside med et plugin

I mange tilfælde kan det være nemmere at bruge et plugin til WordPress til at importere siden med. Der findes mange forskellige plugins til det, men f.eks. fungerer Duplicator godt på vores webhoteller.

Med et plugin som Duplicator installerer du først dette i din nuværende WordPress-installation. Herefter tager du via pluginet en samlet kopi af filer og database.

Når du så skal flytte siden, uploader du kopien gennem “File manager” i vores kontrolpanel eller med et FTP program, og så kan du med få klik installere hele hjemmesiden, så den kommer til at virke hos os.


Det var lidt om, hvordan vores import-funktioner kan hjælpe dig til at flytte din hjemmeside og e-mail til os.

Har vi glemt noget? Eller er der andre emner, du godt kunne tænke dig, at vi tog op? Så smid os en kommentar.