Status på Umbraco 6.0.x og MySQL support

umbraco-logo-boxVi modtager for tiden en del henvendelser omkring Umbraco og MySQL support.

Det lader til Umbraco har lavet en uheldig ændring i Umbraco 6.0.x som gør at Umbraco ikke virker på MySQL servere der er case-sensitive (som alle Linux MySQL installationer er som standard).

Frem for at tilrette Umbraco’s kode, har Umbraco valgt den nemme løsning og lukket for brugen af Umbraco på Linux MySQL servere og bede brugerne tilrette MySQL’s opsætning ved at aktivere lower_case_table_names og lower_case_file_system. Det er desværre ikke noget vi kan eller vil gøre, da det vil have stor betydning for eksisterende kunder på vores MySQL servere. Samtidig mener vi, at den bedste og mest korrekte løsning er at Umbraco løser problemet i deres kode.

Der er en rimelig grim workaround, hvor du kan installere Umbraco 4, opgradere til Umbraco 6.0.0 og så burde det virke herefter.
Den absolut letteste løsning er dog at benytte MS SQL til Umbraco. MS SQL kan tilkøbes under Tilvalg i vores Kontrolpanel.

Der er en forum tråd om problemet her: http://our.umbraco.org/forum/getting-started/installing-umbraco/38002-Installing-Umbraco-6-on-UnoEuro-web-hotel og du kan finde og stemme på fejlen hos Umbraco her: http://issues.umbraco.org/issue/U4-1632.

13 meninger om “Status på Umbraco 6.0.x og MySQL support”

 1. Når i har så mange kunder – som i tjener penge på bruger Umbraco – med problemet, så let røven og fix fejlen. Derefter indsend rettelsen som en pull request. Det kræver selvfølgelig en anelse mere arbejde end at opfordre folk til at stemme om at vi skal sørge for at det fungerer på jeres miljø.

  Det ville selvfølgelig kræve at i ikke bare lukrerer på open source uden at give noget tilbage.

  Mvh
  Niels Hartvig
  Umbraco

  1. Hej Niels,

   Bare så vi er enige om præmisserne: MySQL virkede i Umbraco 4, det virker ikke i Umbraco 6. Årsagen til det ikke virker, er at jeres kode (SQL queries) ikke henviser til tabeller og kolonner i korrekt case og i har fjernet det ‘hack’ i jeres kode der gjorde det hele virkede. Jeres standpunkt er at dette er noget den enkelte hosting-udbyder skal løse?

   Hvis vi havde ASP.NET programmører så havde vi glædeligt løst problemet (vi har prøvet) og sendt et pull request, men det er desværre ikke tilfældet. Hvis Umbracos MySQL understøttelse er afhængig af donationer, så må i jo videregive den information til jeres brugere? Så de ved hvordan de er stillet? Jeg tror glædeligt mange ville donere for at få problemet løst – det vil vi i hvert fald gerne.

   Derudover så tror jeg du tager grueligt fejl i at det kun er vores kunder der er berørte – umiddelbart er der flere steder på nettet hvor folk stiller sig undrende over MySQL pludselig ikke virker, nogle af disse har du endda selv kommenteret på?

   Jeg er rigtig ked af at høre din fjendtlighed over for hostingudbydere. Langt hen af vejen er det jo samarbejdet mellem os, der gør folk let kan bruge Umbraco.

  2. Seriøst? Det kan umuligt være hosting udbydernes ansvar, at software kan køre på deres mainstream platform. Var det fordi UnoEuro brugte usædvanlige konfigurationer, så var det en anden historie. Men det er nu ikke så udsædvanligt at ville køre MySQL på en Linux maskine – tværtimod. At det så ikke er helt så normalt at bruge MySQL til en .NET applikation er noget andet, men det kan da aldrig blive UnoEuros ansvar. Skulle UnoEuro sidde og rette fejl i WordPress, Drupal, Umbraco, TYPO3, Joomla, PrestaShop, Magento, CakePHP, Zend Framework, Sitecore, osv.? Come on! Det er vist nogle andre der skal lette røven og få det fixet.

 2. @Arkitekten:
  Som du selv skriver var den tidligere implementering af MySQL afhængig af et grimt hack. Det har vi af gode grunde fjernet. Vi har kørt statistik det sidste halve år og fundet ud af at det er under 5% der bruger MySQL. Derfra er det så en mindre del der bruger MySQL på Linux. Vi vælger derfor at bruge vores ressourcer – som trods alt er begrænsede – på at forbedre ting for de 95%+.

  Mere end at prøve at opfordre jeres kunder til at lægge pres på os for at ændre dele af kernen så Umbraco kan køre på jeres specifikke hosting setup, så ville det være langt bedre stil at i hjalp til med at fikse problemet. Det er trods alt et problem i jeres setup som i ønsker at få fikset så i kan tjene penge.

  Bedste hilsner
  Niels…

  1. Hej Niels,

   Det er også fair nok det er hvad i ønsker at fokusere på. Jeg tror som sagt bare det er noget i skal kommunikere til folk så.

   Som tidligere nævnt har vi ikke ASP.NET ressourcerne til at løse problemet, ellers havde vi gjort det. Hvis i har brug for en donation for at løse problemet, må i jo melde det ud? Ellers kan vi jo ikke gøre andet end at sige til folk de kan gå ind og stemme på den bug-report der er lavet?

   Det er en svær fordrejelse af sandheden, at sige det er et problem på netop vores setup – hvis du laver en hurtig google søgning på “umbraco 6 mysql” er der flere kilder der beskriver og omtaler problemet? Det er et problem for alle som vil bruge Umbraco sammen med MySQL på Linux?

  2. Hej Niels

   5 % af ca. 100.000 Umbraco installationer er jo mange, også når det tages i betragtning af jeres MySQL support af flere omgang ikke har fungeret. Og i de 5 % er der flere der muligvis har gjort et ekstra indsat for at får det til fungere. Jeg prøvede for nogle år siden at installere umbraco på Mysql og stødte på den samme problemstilling, og droppede derfor brugen af umbraco. Hvis nu at umbraco fungerede med MySql database , så ville tallet være højere end de 5 %.

   Hvis problemet er at case sensitive, så burde det stadig kunne løses simpelt, og jeg er også af den opfattelse af det er umbraco der må løse fejlen. Det er trods en kæmpe forbedring af umbraco hvis den fungerede med mysql.

  3. @Niels Hartvig
   Let nu røven og få fingeren ud! Det er jer der har lavet noget software. Det et jer der har ændret det fra en tidligere version! Hvis ikke I retter det, så kan man ikke andet end kalde jer en flok amatører. Stop det flæbberi!

 3. Ku’ man så ikke lave en nødløsning der hed at alle nye MySQL-servere blev opsat med lower_case_table_names og lower_case_file_system (jeg troede faktisk det var standard i en default MySQL-opsætning)

  Jeg har en del kunder der ikke kan forstå, hvorfor de – hvis de skal have umbraco v6 – skal betale for en MSSQL-løsning når v4 virkede fint med MySQL. UnoEuro tilbyder ubegrænset MySQL-plads – det er klart mere attraktivt end 75 MB Microsoft SQL (Umbraco kan godt være sulten, hvis man ikke rydder op i databasen)

  1. Hej Simon,

   Det har vi overvejet. Det vil dog desværre ikke hjælpe de tusindevis af kunder der ligger på de andre MySQL servere. Det vil også gøre kunder ikke ved hvordan en UnoEuro MySQL server opfører sig, fordi der er forskel på serverne. I bund og grund vil det være en rimelig dramatisk ændring i vores MySQL setup, alene pga. en fejl i et enkelt CMS system. Vi handler normalt ikke i halve løsninger, så det er desværre ikke en ændring vi overvejer lige nu.

   Jeg er 100% med på det kan virke uforstående og et kæmpe irritations moment (vi er også rigtig trætte af det), jeg håber dog også du kan se det fra vores side af sagen og du ser problemet i sin helhed.
   MS SQL er desværre ikke gratis at tilbyde, i modsætning til MySQL, så der er vi nødt til at sætte nogle grænser. Jeg kan dog sige vi er ved at kigge på vores MS SQL produkt, så der kommer formentlig nogle gode nyheder på den front :)

 4. Jo, jeg kan udmærket forstå sagen fra begge sider, jeg synes bare det er ærgerligt at der skal være “knas på linjen” mellem jer og umbraco, når nu ellers tingene har kørt fint. Det ville være rart hvis man på en-eller-anden måde kunne finde en løsning. Alternativet er at købe en VPS eller en dedikeret server, men det har jeg prøvet de sidste 10 år, og vil hellere bruge tiden på at udvikle sider end drift.

  Umiddelbart synes jeg jo også at det ville være lettest at ændre softwaren. Men jeg kan da godt se, at det lave antal der bruger MySQL ifm. Umbraco måske ikke lige motiverer så meget. Man kan heller ikke tage højde for alle serversetups.

  Men jeg forstår så heller ikke at Umbraco inviterer Can Koluman til at holde oplæg på Codegarden (umbracos årlige konvent), hvor han netop fortæller om hvordan man får Umbraco til at køre på Linux? http://codegarden13.com/speakers/sessions/wednesday/1130-1230/umbraco-on-linux-with-mono.aspx
  Det sender sådan lidt forvirrende signaler. Hvis ikke man vil en ting 100%, skal man så ikke bare lade det ligge? Forudsat at hans arbejde inkluderes i kernen skal der jo tages stilling til det her MySQL-problem på et eller andet tidspunkt alligevel? Ellers oversvømmes forummet på our.umbraco.org vel snart af irriterede Linux-folk, og Umbraco går glip af en del installationer… (Ja, det er ikke nogen hemmelighed at jeg gerne så Umbraco køre på alle platforme!)

  God søndag :)

 5. Vi har i lang tid benyttet Unoeuro (MySQL) til Umbraco og har også været i det forbistrede dilemma at vi ikke “bare” kan begynde at bruge Umbraco 6, fordi det for det første kræver at vi lægger en MSSQL oveni – men også at de 75MB en sådan starter ud med, hurtigt bliver for lidt til vores løsninger (som ikke engang er særlig store).

  Det er ingen hemmelighed at vi har været på udkig efter alternativer – men i øjeblikket har vi ikke fundet noget vi har lyst til at skifte til – hvilket jo må være fordi jeres setup er så gnidningsfrit i alle andre henseender :-)

  Jeg har fuld forståelse for at man (endelig) har taget beslutningen og fjernet noget kode der var “hacket sammen” – sådanne løsninger er altid en tikkende bombe, og skal bare ud hvis det er muligt. Hvis vi selv havde kompetencerne, havde vi helt sikkert kigget på at hjælpe til med en løsning – det har vi desværre ikke, og jeg tror vi ender med at justere vores “pris” for en kvalitetsløsning, til at inkludere en MSSQL Database + 200MB ekstra – vi hader at levere noget der efter et par måneder “kræver” et tilkøb, hvis vi i grunden godt ved det fra starten.

  1. Hej Chriztian,

   Tak for dit input, det er meget værdsat.

   Vi er som sagt ved at kigge på MS SQL produktet, så jeg håber der kommer en løsning i bliver tilfreds med inden længe.

 6. Det hjælper så intet at installere en Umbraco 4.* først, og så en Umbraco 6.*.
  Man ender ud med samme fejl som hvis man forsøger direkte med en 6.*

  Når man vil, og bør.. opgradere på en eksisterende løsning så har man balladen.
  Den eneste måde er at tilkøbe (!!!) en 75mb (!!) MSSQL og så migrere al MySQL dataen over, hvilket er noget af en udfordring.

  Er der nogen udsigt til et bedre MSSQL produkt? Her tænker jeg mere plads..

  /Kim

Lukket for kommentarer.