Tour de Managed WordPress

1. etape: Optimer WordPress

Tour de Managed WordPress

Velkommen til det første blogindlæg i en serie af fire, hvor vi tager dig med på en “Tour de Managed WordPress”.

I blogserien forklarer vi dig, hvordan de enkelte funktioner i Managed WordPress kan tage din WordPress hjemmeside til næste niveau.

I denne omgang tager vi et kig på funktionen “Optimer WordPress”, som du finder i dit Simply.com kontrolpanel.

Lad os få hjulene i omdrejninger, og komme i gang med 1. etape!

Optimer WordPress

Funktionen “Optimer WordPress” svarer til, at du hiver din cykel ud af skuret, let forsømt over vinteren, og giver den en ordentlig forårsrengøring.

Du strammer kæden, giver den olie, skifter bremseklodser og vasker den, så den fremstår som ny.

“Optimer WordPress” gør overordnet fire ting.

1. Optimering af din database

Arbejder du i en længere periode på en WordPress hjemmeside – installerer temaer, plugins, tilføjer billeder og indhold – vil der samle sig en smule støv i hjørnerne af skuret, som pludselig kan vokse sig til store bunker af skidt, og gøre cyklen beskidt.

En WordPress MySQL database

Med andre ord bliver der ryddet op i dine filer – bl.a. slettet midlertidige data, der ikke længere er brug for – og databasen bliver optimeret, så den kører hurtigere.

2. Anbefalet version af PHP

For at være foran og sikker på, at alt fungerer som det skal­, er det nødvendigt at have det rette udstyr, og den rette cykel.

WordPress er baseret på PHP

WordPress er baseret på programmeringssproget PHP.

“Optimer WordPress” sørger for, at du kører den version af PHP, som WordPress officielt anbefaler, så din side kører fejlfrit og sikkert.

3. Installering og aktivering af Cache-plugin

Med et Cache-plugin, nærmere bestemt W3 Total Cache, giver du din hjemmeside det, der svarer til et skud EPO – ganske lovligt.

Få fart på din hjemmeside med caching

Cache plugin’et øger farten på din hjemmeside, b.la. ved at gemme midlertidige data, så hjemmesiden loader hurtigere for dine besøgende.

4. Afvikling af WP-Cron 1 gang i timen

WP-Cron er din sportschef der, fra sit bløde sæde i førerbilen, råber dig en kavalkade af ordrer i øret: Kør hurtigere, husk det næste sving, og spis lige en energibar.

Ham kan vi skrue lidt ned for.

WP-Cron kan nemlig tage mange unødvendige ressourcer, ved at køre opgaver for ofte, der sagtens kan vente.

“Optimer WordPress” sørger for, at vores eget Simply.com Cron-system fortæller WP-Cron, at det skal køre sine opgaver 1 gang i timen, i stedet for flere gange i timen.

Optimer WordPress sætter WP-Cron til at køre 1 gang i timen.

Så kan din hjemmeside fokusere på at bruge sine ressourcer på at køre bedst muligt.

Se vores webinar om Managed WordPress

Hvis du har fået blod på tanden, så tag et kig på vores webinar om Managed WordPress, hvor vores WordPress entusiast Tim gennemgår og viser dig de væsentligste funktioner.

Prognose for 2. etape

I næste etape af Tour de Managed WordPress skal vi se på funktionen “Reparer WordPress”. Det er vigtigt, at have en mekaniker med på holdet, så man kan holde sig kørende, selv når der sker uheld.

Hold et vågent øje med annonceringen af 2. etape. Vi ses i startområdet!

9 meninger om “Tour de Managed WordPress”

 1. Fedt tak for info, det er virkelig dejligt at vide, for man kan godt nogle gange blive her ør af at kigge alt det igennem

 2. Tak for information – Det er ikke altid jeg får det hele med. Simply gør et godt arbejde for ikke tekniske personer ;)

 3. Jeg er lidt bekymret for denne funktion som potentielt kan medføre at noget ikke længere fungerer optimalt. Specielt opgradering af PHP kunne smadre visse plug-ins som ikke er klar til nyeste PHP version. Er der styr på det?
  Også installation af cache plug-in kunne ødelægge noget for dem som allerede har en cache plug-in.

  Er det muligt at nøjes med at køre DB optimeringen?

  1. Hej Søren,
   Hvis opgraderingen af PHP medfører problemer, så vil man altid kunne nedgradere igen via .htaccess. Og ellers er der selvfølgelig også mulighed for at genskabe siden fra vores backup, så alt bliver som før funktionen blev benyttet. Hvis der er andre cache plugins aktiveret, vil disse blive deaktiveret ved brug af Optimer funktionen.
   Vores erfaring er, at det meget sjældent skaber problemer for sider – men tværtimod hjælper rigtig meget på hastighed mv. – men vi kigger selvfølgelig løbende på det og opdaterer vores funktioner. Det er ikke muligt at optimere DB udelukkende, men jeg vil give forslaget videre. Du er i øvrigt altid velkommen til at kontakte os på supporten, hvis du har yderligere spørgsmål.

 4. Hvordan fungerer det, når du har flere WordPress sites på den samme server? Optimerer den kun hovedsiden eller dem alle?

  1. Hej Thomas

   Det vil være den installation som ligger i public_html mappen, der bliver optimeret. Så det er hovedsiden.

Lukket for kommentarer.